Wip schieten bij de Gastelse Wip Club


Afgelopen woensdag (19-07) waren de leden van Oude Doelen Roosendaal uitgenodigd om te komen wip schieten bij de Gastelse Wip Club.

Bij de Gastelse Wip Club hebben ze een staande wip staan. De staande wip is een bijna 30 meter hoge mast met een grote kooi die je naar beneden kan halen. In de kooi zit de wip. De wip is een metalen vork waarop “vogels” worden gezet die er vanaf geschoten moeten worden.

Bij het schieten op een staande wip sta je onderaan de mast. Je mag in een straal van 2 meter rond de mast staan om te schieten op de “vogels” die op de mast staan. Door de “vogels” van de wip af te schieten kun je punten winnen. De “vogels” op de wip hebben een raakvalk van ongeveer een centimeter. Aan deze houten of kunststof klosjes zit een pluim bevestigt zodat deze zichtbaar zijn vanaf de grond. Er wordt geschoten met stompe pijlen op de “vogels”, dit zodat je ze er af kan stoten.

De wip die onderaan de mast staat
De wip die onderaan de mast staat

Zoals je misschien kan voorstellen is dit een hele ervaring als je dit nog nooit heb gedaan. Bij het normale boogschieten schiet je horizontaal op een doel, Bij indoor schieten schiet je op 18 meter op een doel van 40 centimeter. Bij het wip schieten schiet je verticaal omhoog op een afstand van bijna 30 meter op een doel van een centimeter groot.

De Gastelse Wip club is opgericht in 1948 ze wip schieten bij de Gastelse Wip Club al weer 75 jaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *