Over onze club


Onze club heeft een binnen en een buiten baan, op beide locaties mogen onze leden trainen, voor de openingstijden van de binnenbaan kunt u terecht op: oudedoelen-roosendaal.nl/contact/.

Binnenbaan

Op de binnenbaan zijn er acht banen waarop geschoten kan worden, hier kunnen de volgende afstanden geschoten worden.

  • 10 meter
  • 18 meter
  • 25 meter

Op de maandag avond training wordt er 18 meter geschoten, de andere trainingsdagen kunnen de leden onderling een afstand kiezen waar op geschoten wordt.

Buitenbaan

Op de buiten baan kan er tot 90 meter geschoten worden, voor de buitenbaan zijn geen vaste openingstijden. De buitenbaan ligt niet ver van het verenigingsgebouw vandaan. Als een lid van de vereniging kun je een sleutel van de buitenbaan aanvragen, na het betalen van een borg kan het lid zelf naar de buitenbaan om hier te gaan schieten.

Op de buitenbaan zijn geen containers of prullenbakken aanwezig. Neem daarom je afval mee terug naar huis, zo houden we samen de locatie schoon.

Ontstaan van de vereniging

Onze vereniging bestaat al sinds 1778. Toen is de Vereniging van Handboogschutters ‘de Oude Doelen’ ontstaan. Na een lange tijd in café van Eekelen aan de Burgerhoutsestraat te hebben getraind is de vereniging naar de huidige plaats verhuist. Met als voordeel dat we een eigen training- en wedstrijdaccommodatie hebben.

Onze vereniging telt ongeveer 80 leden en kent door haar lange geschiedenis vele tradities. We proberen deze tradities in ere te houden. Jaarlijks zijn er terugkerende evenementen zoals het Koningsschieten, 3D-verschieting etc. Boogschieten is een leuke sport voor Jong en oud en iedereen is welkom.

Het bestuur

Voorzitter & Wedstrijdleider
Jan Bosma
Telefoonnummer: 0165 312901
wedstrijdleideroudedoelen1778@hotmail.com

Secretaris
Miguèla Berting

Penningmeester
Thomas van der Ende

2e Penningmeester & Ledenadministratie
Jan de Vugt 

Bestuurslid
Bert van Eekelen

Lidmaatschap

Je bent altijd van harte welkom voor een kennismaking. Het makkelijkste is om eerst contact op te nemen met onze trainer Jan Bosma, dit kan telefonisch op 0165 312901 of via de mail oudedoelen1778@hotmail.com.

Voor meer informatie over het lid worden van onze vereniging kijk dan op deze pagina.